Πάνω

Άρθρα

inVENTer Smart+ Top για σοφίτες, πατάρι, δώμα

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Το νέο iV-Smart + Top είναι η ιδανική μονάδα τοπικού αερισμού για σοφίτες-πατάρι-δώμα. Η πατενταρισμένη τεχνολογία inVENTron, μαζί με τον ανεμιστήρα Xenion υψηλής απόδοσης, αυξάνει τη παροχή αέρα του iV-Smart + Top σε επίπεδα αντίστοιχα πολύ μεγαλύτερων μονάδων αερισμού.

Το σύστημα εγκαθίσταται μέσω ειδικής κατασκευής και στομίου προστασίας από τις καιρικές συνθήκες ( weather protection hood). Τοποθετείται ακριβώς κάτω από την οροφή (roof pitch) ενώ η ειδική κατασκευή αγωγού συνδέεται με το στόμιο και προεξέχει είτε από τα πλάγια είτε απευθείας μέσα από τη σκεπή μέσω ειδικού ανοίγματος (universal pantile). Το στόμιο είναι ανθεκτικό για όλες τις καιρικές συνθήκες συμπεριλαμβανομένου χιονιού και βροχής ενώ διατίθεται σε χρώματα κεραμιδί ή μαύρο.


Εξοικονόμηση ενέργειας χάρη στον κεραμικό εναλλάκτη θερμότητας

Όπως όλα τα συστήματα τοπικού αερισμού της InVENTer, το iV-Smart + Top είναι επίσης εξοπλισμένο με κεραμικό εναλλάκτη θερμότητας. Η θερμότητα της ροής εξερχόμενου αέρα αποθηκεύεται στον πυρήνα του εναλλάκτη και απελευθερώνεται στον εισερχόμενο καθαρό αέρα. Η ενέργεια δεν εξοικονομείται μόνο με την ελαχιστοποίηση των απωλειών θερμότητας, αλλά μέσω της χαμηλής κατανάλωσης ισχύος των μονάδων. Η συνεχής ανταλλαγή αέρα διασφαλίζει την εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας, αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας και συμβάλλει στη διατήρηση του κελύφους του κτηρίου.