Πάνω

Άρθρα

Πώς να μειώσετε τις απώλειες θερμότητας μέσω της οροφής;

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Κατά το σχεδιασμό του συστήματος θέρμανσης της χώρου, πρέπει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι σε ψηλά δωμάτια, υπό την επίδραση της μεταφοράς, ο θερμός αέρας (λεπτότερος) ανεβαίνει και συσσωρεύεται στα ανώτερα στρώματα της αίθουσας, με αποτέλεσμα τη διαφυγή της θερμότητας μέσω της οροφής. Τι πρέπει να κάνετε για να το αποτρέψετε; Ποιες συσκευές πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία φραγμού αέρα σε ένα ορισμένο ύψος και ταυτόχρονα να κατευθύνουν αυτόν τον αέρα στις κατώτερες ζώνες της αίθουσας;

Η πρότασή μας περιλαμβάνει συσκευές που, μαζί με θερμαντήρες και κουρτίνες αέρα, συμβάλλουν στη μείωση της απώλειας θερμότητας και εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι συσκευές αποστράγγισης, δηλαδή οι ανεμιστήρες ανάμιξης ή εκφόρτισης, εγκαθίστανται κάτω από την οροφή και χρησιμοποιούνται για αποστράγγιση, δηλαδή για τη μείωση του αέρα στα κάτω μέρη του δωματίου και για την υποστήριξη της θέρμανσης.


Ο στόχος τους είναι:

μια ενιαία θερμοκρασία σε όλα τα στρώματα αέρα

παροχή ζεστού αέρα στη ζώνη όπου βρίσκονται οι άνθρωποι

επίτευξη βέλτιστης θερμικής άνεσης

δημιουργία προστατευτικού φράγματος σε ένα ορισμένο ύψος.


Κατασκευή

Αυτές οι συσκευές αποτελούνται από δύο σημαντικά εξαρτήματα, όπως τον ανεμιστήρα και τον κινητήρα του. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ακροφύσιο, χάρη στο οποίο έχει μειωθεί η αντίσταση ροής του αέρα. Αυτό επιτυγχάνει την αθόρυβη λειτουργία της συσκευής και αυξάνει την αποτελεσματικότητά της. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένα με τέσσερα τμήματα κινητών πτερυγίων ελέγχου αέρα. Το σύνολο τοποθετείται σε ένα περίβλημα κατασκευασμένο από EPP (αφρώδες πολυπροπυλένιο), χάρη στο οποίο η συσκευή είναι πολύ πιο ανθεκτική σε μηχανικές βλάβες και έχει εξαιρετική αντοχή στη χημική και διάβρωση και επιπλέον είναι ανθεκτική στη βρωμιά και χαρακτηρίζεται από χαμηλό βάρος.


Επιλογή

Τα συστήματα διατίθενται σε τρία μεγέθη ανεμιστήρων με διαφορετική ροή αέρα. Οι μικρότερες συσκευές είναι ιδανικές για χώρους με ύψος έως και 8 μέτρα, ενώ μεγαλύτερα - σε αίθουσες υψηλού ύψους. Το πρόγραμμα επιλογής, το οποίο είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση http://calc.leod.flowair.com/, μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή του κατάλληλου μοντέλου destratificator.


Τοποθέτηση

Τα συστήματα εγκαθίστανται κάτω από την οροφή, συνήθως σε κτίρια όπως:

Βιομηχανικές αίθουσες

Αίθουσες διανομής

Αποθήκες, εγκαταστάσεις διαλογής

Αθλητικές αίθουσες, γήπεδα τένις

Πισίνες

Αίθουσες πωλήσεων και εκθέσεων

Ο αριθμός και η τοποθέτηση των συστημάτων πρέπει να είναι ομοιόμορφα, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και τις ανάγκες του χώρου. Οι συσκευές είναι συνήθως τοποθετημένες περίπου 1m από την οροφή της αίθουσας.


LEO D και Σύστημα Θέρμανσης

Τα συστήματα LEO D δεν παράγουν θερμότητα τα ίδια, επομένως είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το κτίριο με σύστημα θέρμανσης. Οι συσκευές λειτουργούν τέλεια σε συνδυασμό με οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης. Η συνεργασία αυτών των συσκευών επιτρέπει την επίτευξη βέλτιστης θερμικής άνεσης, ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας στη ζώνη, καθώς και μείωση του λειτουργικού κόστους. Τα συστήματα μπορούν να λειτουργούν συνεχόμενα ανακυκλοφορόντας τον αέρα. Στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα από το σύστημα θέρμανσης.


Έλεγχος

Οι συσκευές μπορούν να εξοπλιστούν με έναν θερμοστάτη χώρου που ενεργοποιεί το σύστημα όταν η θερμοκρασία κάτω από την οροφή φτάσει μια τιμή υψηλότερη από την καθορισμένη τιμή, ή μπορούμε να επιλέξουμε έναν πιο προηγμένο έλεγχο και να συνδεθούμε στο FLOWAIR SYSTEM. Τα συστήματα είναι επίσης εξοπλισμένα με μια εξωτερική μονάδα ελέγχου DRV D με έναν αισθητήρα θερμοκρασίας PT-1000, ο οποίος επιτρέπει:

Σύνδεση με ελεγκτή T-box

Συνεργασία με τις συσκευές θέρμανσης

Αυτόματη λειτουργία

Σύνδεση με σύστημα διαχείρισης κτιρίων BMS


Αυτόματη Ενεργοποίηση

Η αυτόματη ενεργοποίηση είναι μια πρόσθετη λειτουργία που επιτυγχάνεται με τη σύνδεση συσκευών στο FLOWAIR SYSTEM. Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα όταν συσσωρευτεί ποσότητα θερμικής ενέργειας στα άνω μέρη. Ως αποτέλεσμα, κερδίζουμε εξοικονόμηση ενέργειας χάρη στη χρήση θερμότητας από τις ανώτερες ζώνες του χώρου. Όταν η ποσότητα θερμότητας είναι ανεπαρκής, τα στοιχεία ζεστού νερού του LEO ενεργοποιούνται αυτόματα.

Πηγή: FLOWAIR - Blog