Πάνω

Άρθρα

Heatpex: Καινοτόμο Σύστημα Αεραγωγών Υψηλής Αεροστεγανότητας

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023

Το σύστημα αεραγωγών Heatpex, η καλύτερη λύση για συστήματα κεντρικού αερισμού/κλιματισμού σε οικίες, γραφεία, σχολεία κλπ. και ειδικά σε εφαρμογές Passive House – LEED όπου υπάρχουν υψηλές προδιαγραφές.

Η εγκατάσταση τους είναι πολύ εύκολη, δεν χρειάζεται εργαλεία, κόλλες στεγάνωσης ούτε κάποια ιδιαίτερη εμπειρία σε εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα ο χρόνος εγκατάστασης να είναι ο μισός ή και αρκετά λιγότερος σε σχέση με εγκατάσταση κλασσικών αεραγωγών.

Τα εξαρτήματα συνδέονται μεταξύ τους πολύ εύκολα μέσω της τεχνολογίας “One Click” εξασφαλίζοντας την απόλυτη αεροστεγανότητα κλάσης ATC1 σύμφωνα με ΕΝ 17192. Η κατηγορία ATC1 σημαίνει πως είναι 3 φορές πιο αεροστεγανή σε σχέση με ATC 2 (class D), το οποίο είναι ότι πιο αεροστεγανό υπήρχε στην αγορά των αεραγωγών τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός από αεροστεγανό, διαθέτει πολύ καλή θερμομόνωση με λ=0.029 W/mK.

Η εσωτερική επιφάνεια των αεραγωγών είναι λεία, με αποτέλεσμα χαμηλότερη στάθμη θορύβου – ηχοαπόσβεση και πολύ μικρότερες απώλειες πίεσης με αποτέλεσμα το σύστημα αεραγωγών να δίνει μικρότερη στατική πίεση απ’ότι θα είχε η εγκατάσταση κλασσικών αεραγωγών και εύκαμπτα, με αποτέλεσμα οι μονάδες αερισμού/κλιματισμού να δουλεύουν σε πιο χαμηλές στροφές και να εξοικονομούν ενέργεια.

Επίσης διαθέτουν αντιβακτηριδιακή επίστρωση Ultra-Fresh® αντιμετωπίζοντας τα βακτήρια κατά 99% το οποίο έχει πιστοποιηθεί σε εργαστήρια σύμφωνα με ISO 22196.

Το βάρος του συστήματος αεραγωγών είναι 9 φορές πιο ελαφρύ σε σχέση με ένα παραδοσιακό σύστημα αεραγωγών και είναι πανεύκολο να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή εκ των υστέρων ή ακόμη και να μεταφερθούν σε άλλη εγκατάσταση, χωρίς δαπανηρές εργασίες και σπατάλη χρόνου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα σχέδιο κλασσικής εγκατάσταση συστήματος αεραγωγών Heatpex σε μια οικία όπου έχει εγκατασταθεί σε ένα αποθηκευτικό χώρο μια κεντρική μονάδα αερισμού με ανάκτηση θερμότητας.

Στο σύστημα βλέπετε τα εξής υλικά

Πηγή: B2Green