Πάνω

Άρθρα

PAX Eos: Η ιδανική λύση για αερισμό & εξαερισμό σε δωμάτια ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ και διαμερίσματα, με ανάκτηση θερμότητας

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023

Με κρέμαση (ύψος μονάδας) ΜΟΝΟ 19 ΕΚΑΤΟΣΤΑ

Η μονάδα αερισμού PAX Eos αποτελεί την ιδανική λύση για αερισμό και εξαερισμό σε δωμάτια ξενοδοχείων, με ανάκτηση θερμότητας.

Η μονάδα αερισμού εγκαθίσταται στο ταβάνι του WC, χώρο κουζίνας, δωμάτιο πλυντηρίου ή σε κάποιο αποθηκευτικό χώρο που έχουμε υγρασία/οσμές (δεν χρειάζεται ψευδοροφή απαραίτητα). Η εξαγωγή του αέρα με υγρασία και οσμές γίνεται απευθείας από το στόμιο που διαθέτει πάνω στο κέλυφος η μονάδα. Εναλλακτικά μπορεί να εγκατασταθεί εύκαμπτος αεραγωγός πάνω στο στόμιο εάν δεν θέλει ο πελάτης να φαίνεται η μονάδα, όντας κρυμμένη εντός ψευδοροφής.

Παρακάτω μερικά βασικά χαρακτηριστικά του PAX Eos

  • Οι διαστάσεις της μονάδας είμαι ό,τι πιο μικρό σε διαστάσεις στην αγορά, 595x340x191mm
  • Παροχή φρέσκου αέρα σε απλή λειτουργία 75m3/h και παροχή εξαγωγής αέρα 90m3/h
  • Ενεργειακή κλάση Α
  • Αφαιρεί την υγρασία από το WC και προσφέρει φρέσκο νωπό αέρα στον υπόλοιπο χώρο
  • Ο χειρισμός της μονάδας γίνεται με ασύρματο χειριστήριο
  • Πολύ πιο οικονομικό από τα κλασσικά κεντρικά μηχανήματα ανάκτησης αέρος
  • Εύκολη συντήρηση/αλλαγή φίλτρων
  • Plug & play με καλώδιο πρίζας
  • Ασύρματο χειριστήριο για χειρισμό της μονάδας
  • Εξωτερικό κιτ στομίων με ειδική μεταλλική κατασκευή για να μην επιτρέπει τη μίξη του αέρα της απόρριψης με την λήψη νωπού
  • Μεταλλικό οβάλ κάλυμμα για απόκρυψη αεραγωγού προσαγωγής

Διαθέτει αυτοματισμό με τον οποίο όταν αισθανθεί μεγάλη υγρασία στον χώρο όπου γίνεται η αναρρόφηση του αέρα, σταματάει να φέρνει νωπό αέρα και δουλεύει μόνο σε λειτουργία εξαγωγής αέρα (boost exhaust mode) μέχρι να κατέβει η υγρασία στα επιθυμητά επίπεδα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα σχέδιο με τυπική εφαρμογή του PAX Eos. Έχει εγκατασταθεί στο χώρο του WC κοντά στον τοίχο, όπου κουμπώνει κατευθείαν στα στόμια λήψης νωπού και εξαγωγής αέρα. Ο φρέσκος αέρα προθερμαίνεται ή προψύχεται από τον εναλλάκτη και προσάγει φρέσκο αέρα στους 2 χώρους.

Αυτό το τυπικό παράδειγμα εγκατάστασης, χρειάζεται πολύ μικρό μήκος αεραγωγού, το οποίο δεν φαίνεται καθόλου στον πελάτη αφού μπορεί να το κρύψει με το ειδικό κιτ με οβάλ σχήμα που εγκαθίσταται στην γωνία του ταβανιού. Η προσαγωγή γίνεται στους άλλους δυο χώρους απλά με ένα στόμιο στον τοίχο.

Εάν αντί για το PAX Eos, τοποθετιόντουσαν τοπικές μονάδες αερισμού, θα χρειαζόταν 1 μονάδα διπλής ροής στο WC και 2 ή 4 μονάδες για τα υπόλοιπα 2 δωμάτια. Δηλαδή περισσότερα μερεμέτια, δυσκολότερη συντήρηση, μικρότερη ροή αέρα και συνολικά πιο ακριβή λύση.

Παρακάτω δύο διαφορετικά παραδείγματα εφαρμογής του PAX Eos

Εικόνες με την εγκατάσταση μονάδας PAX Eos και το τελικό αποτέλεσμα

Πηγή: B2Green