Πάνω

Έργα

Εγκατάσταση μηχανικού αερισμού σε οικεία στην Αθήνα

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023

Εγκατάσταση συστήματος μηχανικού αερισμού με ανάκτηση ενέργειας σε οικεία στην Αθήνα. Η aerismos.gr προμήθευσε την πιστοποιημένη κατά passive house μονάδα μηχανικού αερισμού

Atrea Duplex 400 Easy, ονομαστικής παροχής 400 m3/h και το σύστημα διανομής αερισμού αποτελούμενο από ημιάκαμπτους αεραγωγούς κατηγορίας αεροστεγανότητας ATC1 και distribution boxes από την HEATPEX.

Η μονάδα DUPLEX Easy, είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις αερισμού. Προσφέρει ευέλικτες επιλογές εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων κρέμαση σε ψευδοροφή, στο δάπεδο ή σε κάθετη θέση πάνω σε τοίχο. Είναι κατάλληλη για κτήρια χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και για κτήρια όπου σχεδιάζονται με βάση το πρότυπο Passive House. Η μονάδα διαθέτει πλαστικό εναλλάκτη θερμότητας κατάλληλο και για επιστροφή από WC με μηδενικό air leakage.

Η αρχή ανάκτησης θερμότητας της μονάδας περιλαμβάνει τη μεταφορά θερμότητας μέσω των διαχωριστικών τοιχωμάτων του εναλλάκτη θερμότητας. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο θερμότερος αέρας εξαγωγής προθερμαίνει τον ψυχρότερο αέρα προσαγωγής και αυτή η αρχή εφαρμόζεται επίσης το καλοκαίρι για ανάκτηση ψύξης. Το χειμώνα, η υγρασία συμπυκνώνεται στον αέρα εξαγωγής, οδηγώντας σε αυξημένη απόδοση ανάκτησης θερμότητας μέσω βελτιωμένης μεταφοράς θερμότητας. Το προκύπτον συμπύκνωμα αποστραγγίζεται συνεχώς σε ένα σύστημα αποχέτευσης. Η σημασία της ανάκτησης θερμότητας έγκειται στον βελτιστοποιημένο ενεργειακά σχεδιασμό του εναλλάκτη ανάκτησης θερμότητας, ο οποίος επιτυγχάνει μια οικονομική ισορροπία μεταξύ της κατανάλωσης ισχύος (για τη λειτουργία του ανεμιστήρα), της απόδοσης του αέρα και της ανάκτησης θερμότητας. Η ανάκτηση θερμότητας ως προς την κατανάλωση του ανεμιστήρα φτάνει σε ενεργειακή απόδοση 17?25:1, που σημαίνει ότι για κάθε 1 watt ισχύος που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία μιας μονάδας DUPLEX Easy, ανακτώνται έως και 25 watt ενέργειας από τον αέρα εξαγωγής.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των μονάδων DUPLEX Easy είναι η συμπερίληψη ενός διαφράγματος παράκαμψης 100% της παροχής. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει δυνατότητες free cooling . Σε αντίθεση με άλλα συστήματα, οι μονάδες DUPLEX Easy προσφέρουν την επιλογή πλήρους παράκαμψης του εναλλάκτη θερμότητας χρησιμοποιώντας το εσωτερικό damper.

Η μονάδα διαχείρισης αέρα DUPLEX Easy χρησιμοποιεί κορυφαίους Γερμανικούς ανεμιστήρες γνωστούς για την εξαιρετική τους ποιότητα. Η μονάδα DUPLEX Easy χρησημοποιεί ανεμιστήρες EBM Papst, παγκόσμιο ηγέτη στην κατασκευή ανεμιστήρων. Αυτή η δέσμευση στη γερμανική ποιότητα έχει ως αποτέλεσμα αξιοσημείωτα χαμηλό ποσοστό αστοχίας και προσφέρει εξαιρετική απόδοση ενώ καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια. Ο συνδυασμός της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας από τους ανεμιστήρες και της υψηλής απόδοσης του εναλλάκτη ανάκτησης θερμότητας ATREA συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κόστους αερισμού.

Η μοναδική τεχνολογία OneClick της HEATPEX ARIA επιτρέπει πολύ γρήγορη και άνετη εγκατάσταση χωρίς τη χρήση εργαλείων. Επιπλέον, το σύστημα είναι ένα από τα πρώτα στην αγορά που πληρούν την πιο αυστηρή κατηγορία αεροστεγανότητας ATC1 σύμφωνα με το πρότυπο EN 17192. Αυτό σημαίνει ότι η αεροστεγανότητα του αγωγού στο σύστημά μας είναι τρεις φορές υψηλότερη από αυτή της κατηγορίας D. Εξασφαλίζοντας έτσι χαμηλό λειτουργικό κόστος και, μαζί με την τεχνολογία Ultra-Fresh (συνολική βακτηριοκτόνο δράση στο 99,99%), πιστοποιημένη από εργαστηριακές δοκιμές κατά πρότυπο ISO 22196, την υψηλότερη ποιότητα αέρα για τους χρήστες. Τα προϊόντα HEATPEX ARIA πληρούν τα τεστ αεροστεγανότητας που είναι απαραίτητα για πιστοποιήσεις LEED και Passive House.