Πάνω

Άρθρα

Atrea DUPLEX Inter-H: η πιο αθόρυβη λύση για εξαερισμό στα σχολεία

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023

Σσσσς! Ακούτε κάτι; Όχι? Πολύ καλά, αλλά νιώθεις κάτι; Ναι, αυτή είναι μια συνεχής ροή φρέσκου και καθαρού αέρα που εισάγεται και φιλτράρεται στην τάξη, την τραπεζαρία, το παιδικό δωμάτιο ή το ειδικό εργαστήριο.

Κοιτάξτε γύρω σας - ναι, όλα τα παράθυρα είναι κλειστά. Δεν χρειάζεται να ανοίγετε τα παράθυρα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος - μια ενέργεια που ούτως ή άλλως δεν καλύπτει τις ανάγκες αερισμού για μια τάξη τουλάχιστον 30 μαθητών.

Ρίξτε μια άλλη ματιά και κοιτάξτε ψηλά στην οροφή: εκεί θα βρείτε την πηγή καθαρού αέρα, άνεσης και ασφάλειας για τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό - τη μονάδα εξαερισμού DUPLEX Inter-H, την πιο αθόρυβη λύση εξαερισμού στην αγορά.

Αλλά γιατί να επιλέξετε αυτή τη λύση παρά τα παραδοσιακά ανοιχτά παράθυρα; Εν ολίγοις, επειδή η απόδοση των μαθητών δεν εξαρτάται μόνο από τους εκπαιδευτικούς.

Πέρα από τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και την επιθυμία τους να εφαρμόσουν νέες εκπαιδευτικές μεθόδους και να ενσωματώσουν νέες τεχνολογίες, η απόδοση των μαθητών μπορεί να επηρεαστεί από στοιχεία πέρα από τον έλεγχο των εκπαιδευτικών.

Ένα λανθασμένα σχεδιασμένο κτίριο μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη συγκέντρωση των μαθητών - εδώ εννοούμε τόσο τον φωτισμό όσο και τον εξαερισμό. Μια λανθασμένα φωτισμένη τάξη μπορεί να οδηγήσει σε κουρασμένα μάτια και δυσκολία συγκέντρωσης. Μια λανθασμένα αεριζόμενη τάξη μπορεί να οδηγήσει σε απάθεια, υπνηλία, αλλεργίες και ταχύτερη εξάπλωση μεταδοτικών ασθενειών που «ευδοκιμούν» σε κλειστό περιβάλλον αέρα.

Ποια είναι, λοιπόν, τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής του DUPLEX Inter-H σε μια τάξη;

  • Υγιεινή: Η εξωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση εισέρχεται μόλις ανοίξετε το παράθυρο, ενώ ο εσωτερικός αέρας είναι ήδη μολυσμένος από υλικά καθαρισμού, σκόνη και την παρουσία τόσων πολλών ανθρώπων σε σχετικά μικρό χώρο. Η λύση DUPLEX Inter-H: φιλτράρισμα του αέρα που εισάγεται από έξω, εξάλειψη του μπαγιάτικου αέρα έξω χάρη στα πολύ λεπτά φίλτρα που εξαλείφουν τα αλλεργιογόνα, τη σκόνη, τα χημικά καθαρισμού και όλα τα λεπτά σωματίδια που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
  • Φρεσκάδα: η τάξη είναι αρκετά κλειστή ? τα παιδιά περιορίζονται σε ένα μικρό χώρο και έτσι αυξάνουν τον συνκεντρισμό του διοξειδίου του άνθρακα (υποξία). Τα αποτελέσματα αυτού του κλειστού αέρα παρατηρούνται μεταξύ των μαθητών: λήθαργος, απάθεια και έλλειψη ενέργειας. Η μονάδα DUPLEX Inter-H χρησιμοποιεί αισθητήρες CO2 ενσωματωμένους και παρεχόμενους ως στάνταρ για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα και την προσαρμογή του επιπέδου εξαερισμού ανάλογα. Όλα είναι αυτοματοποιημένα και εγγυώνται ότι οι μαθητές απολαμβάνουν καθαρό και καθαρό αέρα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
  • Έλεγχος θερμοκρασίας: Τα παραδοσιακά συστήματα εξαερισμού (αυτά με ανοίγματα παραθύρων) εισάγουν ζεστό αέρα το καλοκαίρι ή κρύο αέρα το χειμώνα μέσα στην τάξη. Αυτές οι διαφορές θερμοκρασίας όχι μόνο δεν είναι ευεργετικές για τα παιδιά, αλλά αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για να επιστρέψει το εσωτερικό στη θερμοκρασία πριν από την πρόληψη. Το σύστημα DUPLEX Inter-H λειτουργεί με βάση την αρχή της ανάκτησης θερμότητας για τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας στο εσωτερικό, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες, και εγγυάται επίσης ένα βέλτιστο επίπεδο υγρασίας για οποιαδήποτε εποχή ή καιρικές συνθήκες.

DUPLEX Inter-H: αποκεντρωμένος αερισμός σε μόλις 4 ώρες

Στο εκπαιδευτικό περιβάλλον, ο χρόνος διακοπής δεν επιτρέπεται σχεδόν καθόλου - ειδικά κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι ώρες δεν μπορούν να ανασταλούν για πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης και κατασκευής.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μονάδες DUPLEX Inter-H προσφέρουν την ταχύτερη εγκατάσταση στην αγορά, το χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης και ελάχιστη ενόχληση για εκπαιδευτικούς ή μαθητές.

Μπορούν να εγκατασταθούν κατά τη διάρκεια διακοπών ή ακόμα και Σαββατοκύριακου, ανάλογα με τον αριθμό των τάξεων που θα εξοπλιστούν.

Πώς καταφέρνει η μονάδα να προσφέρει αυτόν τον μειωμένο χρόνο εγκατάστασης;

  • Η μονάδα διατίθεται σε 2 εξαρτήματα για να διευκολύνει την εισαγωγή μέσω της πόρτας.
  • Κάθε μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί σε μόλις 4 ώρες χάρη στο κιτ εγκατάστασης εξοπλισμένο με πρότυπο διάτρησης και οπή σωλήνα συν οδηγίες βήμα προς βήμα.
  • Το DUPLEX Inter-H χρησιμοποιεί έξυπνο έλεγχο για να μετατρέψει το συμπύκνωμα σε ατμό και να το αποβάλει μαζί με τον μπαγιάτικο αέρα εσωτερικού χώρου. Έτσι, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για ένα σύστημα αφιερωμένο στην αποστράγγιση συμπυκνωμάτων και, εμμέσως, για ανακαινίσεις ή τροποποιήσεις στην οδό του κτιρίου.
  • Η μονάδα έχει πάχος μόνο 550mm - το μικρότερο μέγεθος στην αγορά. Έτσι, μπορεί να εγκατασταθεί σε μια τάξη χωρίς να διαταραχθεί η διαμόρφωσή της.

DUPLEX Inter-H: ενεργειακά αποδοτικός και ασφαλής αερισμός για παιδιά

Η μονάδα DUPLEX Inter-H διατίθεται σε 2 μεγέθη που καλύπτουν μια τάξη έως 45 μαθητών και 2 καθηγητών: 770 και 1.000 m3/h ? οι δύο διαστάσεις παράγουν ροή αέρα έως 1.100 m3 το οποίο επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των ενοίκων του χώρου.

Η ροή αέρα διατηρείται σε βέλτιστη συχνότητα χάρη στον αισθητήρα υπερύθρων για την παρακολούθηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα. Παρακολουθεί τη συγκέντρωση PPM και CO2, σηματοδοτώντας τη μονάδα να αυξήσει τα επίπεδα εξαερισμού ή να την απενεργοποιήσει εντελώς (όπως μπορεί να συμβαίνει τη νύχτα: η μονάδα λειτουργεί μέχρι να επιτευχθεί ένα βέλτιστο επίπεδο CO2 και στη συνέχεια κλείνει, μειώνοντας έτσι το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας) ανάλογα με αυτές τις περιμέτρους.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο αέρας στις εγκαταστάσεις θα είναι πάντα φρέσκος και καθαρός - ανεξάρτητα από τον αριθμό των ατόμων μέσα.

Inter-H Duplex: εύκολη συντήρηση

Για τη διασφάλιση καθαρού αέρα, η DUPLEX Inter-H χρησιμοποιεί φίλτρα τελευταίας τεχνολογίας που φιλτράρουν τους ρύπους από τον εισαγόμενο αέρα και απομακρύνουν αυτούς από τις εγκαταστάσεις.

Αυτά τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται κάθε 3 μήνες για να παρέχουν την ίδια απόδοση. Ευτυχώς, αυτή η λειτουργία μπορεί να εκτελεστεί πολύ απλά: η μονάδα σβήνει μόνη της όταν ανοίγει η πόρτα.

Εάν δεν είναι πλέον γνωστό πότε ακριβώς ήταν η τελευταία λειτουργία αλλαγής φίλτρων, το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης μετρά διαφορικά την πίεση στα φίλτρα και δημιουργεί το μήνυμα "αποκλεισμένα φίλτρα" διευκολύνοντας την κλήση κάποιου για την επίλυση του προβλήματος.

Σε περίπτωση πιο περίπλοκων βλαβών ή προβλημάτων, οι μονάδες DUPLEX Inter-H περιλαμβάνουν το κορυφαίο ψηφιακό σύστημα ελέγχου της aMotion που επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω διακομιστή ιστού: την τελευταία τεχνολογία ελέγχου λειτουργίας.

Η μονάδα διαθέτει επίσης ενσωματωμένο ανιχνευτή καπνού που τον αποσυνδέει αυτόματα εάν αναρροφάται καπνός για να επιτρέψει την ασφαλή εκκένωση και να αποτρέψει τη δηλητηρίαση από καπνό και μονοξείδιο του άνθρακα.

Πηγή: Atrea