Πάνω

Σύστημα ημι-άκαμπτων πλαστικών αεραγωγών και εξαρτημάτων για κεντρικά συστήματα μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας (MVHR).

Η εταιρεία ALNOR Systemy Wentylacji Sp. z o.o. ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1994 ως κατασκευαστής σπειροειδών στρογγυλών αγωγών. Το 2004 μετακόμισε σε μια σύγχρονη εγκατάσταση στη Wola Mrokowska κοντά στη Βαρσοβία, λόγω της οποίας η γκάμα προϊόντων επεκτάθηκε με ορθογώνια συστήματα αγωγών και μια σειρά από εξαρτήματα εξαερισμού.


Τι είναι μια μονάδα διαχείρισης αέρα ανάκτησης θερμότητας;

Ο αναπνευστήρας ανάκτησης θερμότητας (επίσης γνωστός ως μονάδα ανάκτησης θερμότητας ή HRU) είναι το πιο σημαντικό μέρος ενός συστήματος μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Ο κύριος σκοπός ενός αναπνευστήρα ανάκτησης θερμότητας είναι να απομακρύνει τον "μολυσμένο" αέρα από τα δωμάτια και να παρέχει φρέσκο αέρα στους κατοίκους.

Καθώς ο αέρας τροφοδοτείται από το εξωτερικό, διέρχεται από φίλτρα αέρα που τον καθαρίζουν από ακαθαρσίες και στην περίπτωση των λεπτών φίλτρων, ακόμη και από αιωρούμενη σκόνη (σωματίδια αιθαλομίχλης). Στη συνέχεια, ο αέρας ωθείται σε έναν εναλλάκτη θερμότητας, όπου η θερμότητα ανακτάται από τον αέρα εξαγωγής και μεταφέρεται στον αέρα παροχής. Με αυτόν τον τρόπο, η επιλογή μιας ενεργειακά αποδοτικής μονάδας διαχείρισης αέρα ανάκτησης θερμότητας έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.


Για ποιον προορίζονται οι ανεμιστήρες ανάκτησης θερμότητας;

Για όλους. Αλλά ειδικά για όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν καθαρό και καθαρό αέρα στο σπίτι μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος θέρμανσης. Ο αερισμός ανάκτησης θερμότητας συνιστάται για νέα κτίρια, επειδή στο στάδιο του σχεδιασμού του σπιτιού, μπορούμε εύκολα να σχεδιάσουμε, για παράδειγμα, πού θα βρίσκεται το HRU.

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε την ιδέα της αλλαγής του φυσικού αερισμού σε μηχανικό αερισμό εάν το σπίτι είναι ήδη κατοικημένο. Η ιδανική κατάσταση είναι να αποφασίσετε για την εγκατάσταση αναπνευστήρων ανάκτησης θερμότητας πριν την κατασκευή ενός σπιτιού. Η εγκατάσταση εξαερισμού ανάκτησης θερμότητας σε υπάρχουσα κατοικία είναι δυνατή, ωστόσο, περιλαμβάνει εργασίες εκσυγχρονισμού και ανακαίνισης.


Γνωρίστε την οικογένεια ανακτητών SlimAIR:

απόδοση 250 / 350 και 500 m3/h

μόνο 242 mm σε ύψος (μοντέλο HRU-SLIMAIR-250)

ελαφρύς σχεδιασμός - από 25 κιλά

ανάκτηση θερμότητας έως και 95,2% (μοντέλο HRU-SlimAIR-500)


Η SlimAIR έχει λάβει την πιστοποίηση Passive House Institiute!

Όταν κάνετε αίτηση για έργα που απαιτούν πιστοποίηση Pasive House, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το HRU-SlimAIR-250-H στην κατηγορία Συστήματα εξαερισμού < 600 m3/h.

Όταν χτίζουμε ένα σπίτι με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, αλλιώς γνωστό ως παθητικό σπίτι, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε εξαρτήματα υψηλότερης ποιότητας που θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τον συμβατικό σχεδιασμό σπιτιών.

Ένας από τους 3 πυλώνες των παθητικών σπιτιών είναι ο μηχανικός αερισμός με ανάκτηση θερμότητας. Η ανάκτηση παρέχει φρέσκο και καθαρό αέρα και χάρη στην υψηλή απόδοση της ανταλλαγής θερμότητας - μειώνει σημαντικά το κόστος θέρμανσης.

Δοκιμάστηκε σε 100% απόδοση με μέγιστη ροή αέρα 242 m3/h. Αυτό που είναι επίσης αξιοσημείωτο: Οι διαστάσεις της μονάδας είναι εξαιρετικά επίπεδες με ύψος 242 mm.

Ως αποτέλεσμα, η μονάδα μπορεί να κρυφτεί στην οροφή που πέφτει. Γνωρίστε τη σειρά μονάδων ανάκτησης θερμότητας SlimAIR.


Δείτε όλη τη σειρά προϊόντων της Alnor SlimAIR

EDW THA EMFANIZEI TO PROION