Πάνω

Σύστημα ημι-άκαμπτων πλαστικών αεραγωγών και εξαρτημάτων για κεντρικά συστήματα μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας (MVHR).

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύνολο εξαρτημάτων και αγωγών, plenum boxes, συνδέσμων κ.α. με έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, ευκολία τοποθέτησης και πλήθος λύσεων και τροποποιήσεων. Αεραγωγοί σχεδιασμένοι κατά τον ευρωπαϊκό κανονισμό EN 17192: 2018 πληρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής, ποιότητας και ασφάλειας προσφέρουν μια πληθώρα λύσεων για την εγκατάσταση κεντρικού συστήματος μηχανικού αερισμού. Αυτό που χαρακτηρίζει το σύστημα FLX-REKU είναι η δυνατότητα τοποθέτησης των αγωγών και των plenum boxes εντός του δαπέδου, τοίχων και οροφής. Η διατομή των αγωγών του συστήματος FLX-REKU είναι κυκλική, ημι-άκαμπτοι αγωγοί με εξωτερική διάμετρο O50, O63, O75 ή O90 mm, και εσωτερική διάμετρο 40 mm, 51 mm, 63 mm ή 75 mm αντίστοιχα.


Για οικιακές ή μικρές εμπορικές εγκαταστάσεις, ο ημι-άκαμπτος αγωγός είναι μια τέλεια λύση, με τα ακόλουθα οφέλη:

Εγκατάσταση χωρίς διαρροές αέρα

Ευκολία στην τοποθέτηση

Μικρή διάμετρος αγωγού - ευκολότερη τοποθέτηση σε στενούς χώρους

Χαμηλή αντίσταση στον αέρα

Υψηλή αντοχή υλικού με τη μεγαλύτερη αντοχή σε εφελκυσμό από οποιονδήποτε άλλο αγωγό.


Τα Plenum boxes (που καλούνται συχνά και πολλαπλές/manifolds) είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο φύλλο χάλυβα (διαθέσιμη και έκδοση από ανοξείδωτο χάλυβα). Συνιστάται να επιλέξετε Plenum boxes με φλάντζες είναι δυνατή η εξασφάλιση της κατηγορίας αεροστεγανότητας C σύμφωνα με το EN 12237: 2005.

FLX-PLO-R / FLX-PRO-R

FLX-PLO-MOV-75-2

FLX-PLO-MOV-75-3


Η σύγχρονη κατασκευαστική βιομηχανία δίνει μεγάλη έμφαση στις ιδιότητες εξοικονόμησης ενέργειας του κτηρίου. Τα καλά μονωμένα κτίρια απαιτούν συνεχές εναλλαγές αέρα για την προστασία των εσωτερικών χώρων από την υγρασία. Σε τέτοιες συνθήκες, ένα σύστημα φυσικού αερισμού δεν είναι αρκετό. Για την προστασία του σπιτιού από την υγρασία και τη μούχλα, καθώς και για να απολαμβάνετε τον καθαρό αέρα ανά πάσα στιγμή, απαιτείται η χρήση συστήματος μηχανικού αερισμού με ανάκτησης θερμότητας.

Φροντίζοντας για την ευκολία εγκατάστασης των μονάδων αερισμού με ανάκτησης θερμότητας, η Alnor επέκτεινε την προσφορά της για να συμπεριλάβει το σύστημα FLX-REKU.

Το σύστημα FLX-REKU αποτελείται από μη μεταλλικούς, ημι-άκαμπτους αγωγούς αερισμού, plenum boxes και άλλα εξαρτήματα που δημιουργούν μια πλήρη εγκατάσταση που μπορεί να συνδεθεί με τη μονάδα μηχανικού αερισμού με ανάκτησης θερμότητας.


Οι ημι-άκαμπτοι αγωγοί FLX είναι κατασκευασμένοι από πολυαιθυλένιο high-impact (HIPS) σε δύο εκδόσεις - τυπική έκδοση FLX-HDPE-75 και FLX-HDPE-A-75 εξοπλισμένη με αντιβακτηριακή στρώση. Χρησιμοποιούνται όποτε η ευελιξία και η αντοχή είναι σημαντικές - λόγω της υψηλής διαμετρικής ακαμψίας τους, οι αγωγοί μπορούν να καλυφθούν και με σκυρόδεμα.

Η αντιβακτηριακή επικάλυψη που χρησιμοποιείται στους αγωγούς FLX-HDPE-A-75 εμποδίζει την ανάπτυξη μικροοργανισμών και βακτηρίων όπως - Escherichia coli (ATCC 11229), Staphylococcus ureus (ATCC 6538). Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιοπολυμερών και Χημικών, σύμφωνα με το PN-EN ISO 22196: 2011 Πλαστικά - Μέτρηση της αντιβακτηριακής δραστηριότητας σε πλαστικά και άλλες μη πορώδεις επιφάνειες. ΕΔΩ ελέγξτε την Αναφορά.


Τα Plenum boxes συμπληρώνουν ολόκληρο το σύστημα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στους αγωγούς προσαγωγής και απόρριψης. Είναι εξοπλισμένα με οδηγούς ροής αέρα που μειώνουν τα εμπόδια στη ροή αέρα. Τα Plenum boxes, είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα, αλλά μπορεί επίσης να είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτα φύλλα 1.4301. Είναι πολύ συμπαγή και χαμηλού ύψους, που μπορούν να χωρέσουν στο χώρο μεταξύ των στρωμάτων της οροφής.

Τα κουτιά διαμοιρασμού ( distributors) συμπληρώνουν τα plenum boxes. Εξαρτήματα με περισσότερα σημεία σύνδεσης είναι εξαιρετικά για κτίρια στα οποία το σύστημα αερισμού μπορεί να οδεύσει από ένα μόνο σημείο. Οι distributors είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο χάλυβα.


Το σύστημα FLX-REKU συμπληρώνεται από διαφράγματα, συνδετικά εξαρτήματα, ροδέλες σφράγισης (τσιμούχες), τερματικές τάπες, καμπύλες και τμήματα διασταύρωσης Τ.

Η γκάμα των προϊόντων Alnor περιλαμβάνει διαφράγματα FLX-DAS και FLX-DAT με φλάντζες EPDM. Τα διαφράγματα FLX-DAS χρησιμοποιούνται όπου δεν απαιτείται στεγανή σφράγιση και η κύρια λειτουργία τους είναι να ρυθμίζουν τη παροχή του αέρα.

Τα διαφράγματα FLX-DAT χρησιμοποιούνται όπου απαιτείται αεροστεγής σφράγιση. Η κύρια λειτουργία τους είναι να διακόψουν τη παροχή του αέρα. Το εύρος γωνίας ρύθμισης του διαφράγματος είναι 90°. Τα διαφράγματα FLX είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο ατσάλι.


Οι πλαστικές ακραίες τάπες χρησιμοποιούνται για το σφράγισμα των λαιμών σύνδεσης που δεν χρησιμοποιούνται και των ημιτελών αγωγών.

Οι ροδέλες σφράγισης (τσιμούχες) που θα εγκατασταθούν στα σημεία σύνδεσης μεταξύ αγωγών και εξαρτημάτων χρησιμεύουν ως πρόσθετη προστασία από διαρροές αέρα.

Οι σύνδεσμοι θερμικής συρρίκνωσης χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση αγωγών.

FLX-CS-PVC

FLX-CF-PVC

FLX-PRV

Στο τέλος του αγωγού, χρησιμοποιούνται γραμμικά στόμια αέρα με ταιριαστά plenum boxes.


Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα υπέρ του συστήματος FLX-REKU. Λόγω του μικρού μεγέθους και της σωστής κατασκευής, οι αγωγοί FLX μπορούν να εγκατασταθούν σε στέγες, τοίχους και δάπεδα. Μπορούν να καλυφθούν με υγρό και στεγνό επίχρισμα.

Η χρήση πολύ ανθεκτικών υλικών, ανθεκτικών σε μηχανικές βλάβες, επιτρέπει την τοποθέτηση της εγκατάστασης κάτω από το επίπεδο σκυροδέματος (πλάκα) ή σε οροφής. Τα επίπεδα Plenum boxes δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτείται να κατασκευάζονται ειδικά δομικά εξαρτήματα για δάπεδα ή οροφές.

Το σύστημα FLX-REKU χρησιμοποιεί έναν χαμηλό αριθμό εξαρτημάτων για να δημιουργήσει ένα σύστημα εξαερισμού προσαρμοσμένο στις ατομικές σας απαιτήσεις. Η εγκατάσταση του συστήματος δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία. Τα εξαρτήματα είναι πλήρως συνεργαζόμενα μεταξύ τους, οι ροδέλες σφράγισης (τσιμούχες) επιτρέπουν την ακριβή εφαρμογή με τέλεια στεγανοποίηση.

Η εύκαμπτη δομή αγωγού επιτρέπει την όδευση της εγκατάστασης από τη συντομότερη δυνατή διαδρομή. Η ομαλή εσωτερική επίστρωση των αγωγών FLX, ο ελάχιστος αριθμός συνδετικών εξαρτημάτων καθώς και η ελαφρά κάμψη των αγωγών επιτρέπουν τη μείωση της παροχής του αέρα και τον περιορισμό της απώλειας πίεσης μέσα στην εγκατάσταση.

Η αντιστατική και αντιβακτηριακή επικάλυψη μέσα στον αγωγό εγγυάται πολύ καλή υγιεινή εγκατάστασης. Δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιούνται προεξέχουσες βίδες κατά την εγκατάσταση, είναι δυνατόν να καθαρίσετε το σύστημα εύκολα και καλά..

Είναι δυνατή η επίτευξη μόνωσης υψηλότερης κατηγορίας με FLX-Reku, ωστόσο αυτό απαιτεί τη χρήση ειδικής στεγανοποίησης για plenum boxes και τη χρήση του νέου τύπου τσιμούχας για αγωγούς FLX-HDPE.

EDW THA EMFANIZEI TO PROION