Πάνω

Αερισμός και Εξαερισμός σε οικιακές Κουζίνες

Μια νέα καινοτομία στο χώρου του μηχανικού αερισμού, είναι ο συνδυασμός του συστήματος αερισμού με τον απορροφητήρα της κουζίνας. Όπως είναι γνωστό ο απορροφητήρας αποτελεί ένα αυτόνομο σύστημα μηχανικού εξαερισμού με σκοπό να απάγει αέρα, υδρατμούς και οσμές που δημιουργούντα κατά την ώρα της χρήσης της κουζίνας. Παράλληλα είναι επίσης γνωστό ότι κατά περιόδους, όταν πνέουν δυνατοί άνεμοι, αέρας εισχωρεί από τον απορροφητήρα επηρεάζοντας έτσι τη θερμική ισορροπία του χώρου και αυξάνοντας τις απώλειες θερμότητας. Υπό το πρίσμα αυτό δημιουργήθηκε η σειρά DOMEKT R της Komfovnet, με σκοπό να συνδυάσει ένα σύστημα μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας με τον απορροφητήρα της κουζίνας.

Πρόκειται για συστήματα όπου έχουν τις στάνταρ αναμονές (4) προσαγωγής- απαγωγής αέρα από το χώρο και προσαγωγής νωπού και απόρριψης καθώς και 1 ή 2 επιπρόσθετες για σύνδεση με απορροφητήρα ή σύστημα εξαερισμού WC. Η λειτουργία του συστήματος είναι απλή καθώς σε περίοδο όπου δεν χρησιμοποιείται η κουζίνα, το σύστημα λειτουργεί στο στάνταρ mode αερισμού ενώ κατά την διάρκεια χρήσης της κουζίνας άρα και του απορροφητήρα, λειτουργεί το ξεχωριστό στόμιο όπου ένα διάφραγμα κλείνει έτσι ώστε ο αέρα που εξέρχεται να μην περνάει μέσα από τον εναλλάκτη και να μεταφέρει οσμές στον αέρα προσαγωγής. Ένα πρόσθετο και βολικό χαρακτηριστικό της σειράς DOMEKT R είναι ότι τα συστήματα έχουν τέτοιες εξωτερικές διαστάσεις έτσι ώστε να τοποθετούνται εύκολα εντός των ντουλαπιών της κουζίνας ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να φέρουν τον δικό τους απορροφητήρα κάνοντας την εγκατάσταση τους ακόμα πιο εύκολη.

Η σειρά DOMEKT R αποτελείται από τον στάνταρ εναλλάκτη θερμότητας τύπου Rotary με βαθμό απόδοσης 82% ενώ διαθέτει ανεμιστήρες τεχνολογίας EC για εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και την απαραίτητη θερμική μόνωση των τοιχωμάτων του και φίλτρα Μ5.


Τα μοντέλα DOMEKT R 190 V και DOMEKT R 200 V της Komfovnet αποτελούν την εξέλιξη των συστημάτων αερισμού, συνδυάζοντας ένα υψηλής αποδοτικότητας σύστημα μηχανικού με απορροφητήρα για τη κουζίνα. Αυτός ο συνδυασμός αποδίδει ένα σύστημα υψηλής ανάκτησης θερμότητας και μείωσης θερμικών απωλειών.

Ο λόγος που συνδυάζονται αυτά τα συστήματα σε ένα είναι, ότι ο απορροφητήρας αποτελώντας ένα αυτόνομο σύστημα εξαερισμού , όταν δεν λειτουργεί και πνέουν δυνατοί άνεμοι, αέρας εισχωρεί από τον απορροφητήρα επηρεάζοντας έτσι τη θερμική ισορροπία του χώρου και αυξάνοντας τις απώλειες θερμότητας.


Παρακάτω οι βασικές λειτουργίες

Οι δύο βασικές λειτουργίες των συστημάτων DOMEKT R 190 V και DOMEKT R 200 V είναι:

Λειτουργία με απορροφητήρα
σε περίοδο όπου δεν χρησιμοποιείται η κουζίνα, το σύστημα λειτουργεί στο στάνταρ mode αερισμού με ανάκτηση ενέργειας.

Λειτουργία χωρίς απορροφητήρα
κατά την διάρκεια χρήσης της κουζίνας άρα και του απορροφητήρα, λειτουργεί ένα ξεχωριστό στόμιο όπου ένα διάφραγμα κλείνει έτσι ώστε ο αέρα που εξέρχεται να μην περνάει μέσα από τον εναλλάκτη και να μεταφέρει οσμές στον αέρα προσαγωγής.


Πλεονεκτήματα μονάδων DOMEKT

Έξυπνος διαδραστικός controller με αυτοματοποιημένες λειτουργίες

Πραγματικά αθόρυβη λειτουργία και κατασκευή από ηχομονωτικά υλικά

Εσωτερικός μεταθερμαντήρας

Χωρίς την ανάγκη ύπαρξης λεκάνης συμπυκνωμάτων ή προθερμαντήρα

Κάθετη/εύκολη τοποθέτηση

Υψηλής απόδοσης ανεμιστήρες τεχνολογίας EC

100% παράκαμψη αέρα στο summer mode

Φίλτρα Μ5

Ενεργειακή κλάση Α

Νέας γενιάς εναλλάκτης θερμότητας τύπου Rotary 82% απόδοσης

CAV - DCV - VAV λειτουργίες ελέγχου της παροχής αέρα

Plug and play και εύκολη εγκατάσταση με διαστάσεις ανάλογες ενός ντουλαπιού κουζίνας

Δυνατότητα επιπλέον ελέγχου υγρασίας, CO2 για συνθήκες IAQ

EDW THA EMFANIZEI TO PROION