Πάνω

Αισθητήρες ποιότητας αέρα

Σύμφωνα με την Γερμανική υπηρεσία περιβάλλοντος (German Environment Agency - 25.09.2020) τα αερολύματα αποτελούν πιθανούς τρόπους μεταφοράς και μετάδοσης του νέου Κορωνιού (COVID-19). Ο τακτικός αερισμός με φυσικό τρόπο ή με συστήματα μηχανικού αερισμού στους εσωτερικούς χώρους, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.


Όταν ο χειμώνας πλησιάζει και ο συνεχόμενος φυσικός αερισμός σε σχολικές αίθουσες, νηπιαγωγεία, γραφεία, αμφιθέατρα πανεπιστημίων/ΤΕΙ, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α., είναι περιορισμένος. Συχνά οι χώροι αυτοί αερίζονται μόνο όταν είναι ήδη αργά και η ποιότητα του αέρα έχει φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο.

Αυτό διορθώνεται με αισθητήρες CO2 όπου μετράνε συνεχώς τα επίπεδα CO2 στον εσωτερικό χώρο που είναι εγκατεστημένοι. Σύμφωνα με συστάσεις της επιτροπής Εσωτερικού αέρα και υγιεινής IRK (Indoor Air Hygiene Commission), αποδεκτή ποιότητα αέρα καλείται όταν η συγκέντρωση του CO2 δεν ξεπερνά τα 1000 ppm (CO2 particles per million).

Παρόλα αυτά, ειδικά κατά την παράδοση μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες ή κατά την διάρκεια συναντήσεων (meetings), δεν γίνεται συνεχώς να προσέχουμε τον αισθητήρα με σκοπό να αερίσουμε το χώρο όταν οι τιμές ποιότητας αέρα υπερβούν το όριο . Για αυτό το λόγο ο αισθητήρας μας CO2 είναι εξοπλισμένος με ένα έξυπνο και εύκολο στην λειτουργία σύστημα προειδοποιητικής φωτεινής ένδειξης TLF (traffic light function).

Έγχρωμες φωτεινές ενδείξεις LED ή οθόνες, βοηθούν στην οπτικοποίηση της ποιότητας αέρα εντός του χώρου. Για παράδειγμα, η πράσινη ένδειξη σημαίνει συγκέντρωση CO2 κάτω από 750 ppm, η κίτρινη ένδειξη συγκέντρωση μεταξύ 750 και 1500 ppm ενώ η κόκκινη σημαίνει υψηλή συγκέντρωση πάνω από 1500ppm CO2. Μια γρήγορη ματιά στη συσκευή είναι επομένως αρκετή για να προσδιοριστεί εάν ο χώρος χρειάζεται να αεριστεί ή όχι.


Πλεονεκτήματα αισθητηρίων

Με αλουμινένια βάση γραφείου, οθόνη και σύνδεση στο ρεύμα για συνεχείς μετρήσεις

Εύκολη εγκατάσταση (plug'n'play)

Ένδειξη της μετρούμενης ποιότητας αέρα του χώρου μέσω LED ή LCD

Προκαθορισμένες τιμές για ένδειξη χρώματος (ρυθμιζόμενες εάν απαιτείται)

Διατίθεται σε λευκό, μαύρο και αλουμίνιο

Προαιρετικά με αισθητήρες VOC και σχετικής υγρασίας

EDW THA EMFANIZEI TO PROION