Πάνω

Μονάδες Αερισμού

Η καινούργια σειρά μονάδων αερισμού DOMEKT είναι πραγματικά ξεχωριστές αφού χρησιμοποιούν έναν καινοτόμο εναλλάκτη ο οποίος μεταφέρει ΚΑΙ υγρασία (λανθάνον φορτίο) εκτός από θερμότητα (αισθητό). Ο ειδικός εναλλάκτης (ενθαλπικός) είναι κατασκευασμένος από μια ειδική μεμβράνη η οποία έχει υψηλή απόδοση στην ανάκτηση θερμότητας και υγρασίας.

Για να έχουμε υγιεινές συνθήκες στην ποιότητα αέρα του χώρου, η σχετική υγρασία πρέπει να παραμένει σε μέσα επίπεδα, όχι πολύ ξηρός ούτε πολύ υγρός αέρας το οποίο το πετυχαίνουμε με τον ειδικό εναλλάκτη της DOMEKT.

Λόγω της πανδημίας της εποχής, ο ειδικός εναλλάκτης πέρασε από τεστ σε ειδικό εργαστήριο όπου και πιστοποιήθηκε πως δεν μπορεί να μεταφερθεί ο COVID-19 μέσω των πόρων της μεμβράνης.

Στην πράξη, αυτό που καταφέρνουμε με την μονάδα DOMEKT είναι τα εξής:

Όταν ο εξωτερικός φρέσκος αέρας έχει υψηλή υγρασία (καλοκαίρι ή βροχερές μέρες), διέρχεται μέσα από τον εναλλάκτη και μεταφέρει την υγρασία στον αέρα που απορρίπτεται, με αποτέλεσμα να αφυγραίνεται ο φρέσκος αέρας που εισέρχεται στον χώρο.

Όταν ο εξωτερικός αέρας είναι πολύ ξηρός (χειμώνας), ο φρέσκος αέρας διέρχεται μέσα από τον εναλλάκτη και λαμβάνει υγρασία από τον απορριπτόμενο αέρα, με αποτέλεσμα ο πολύ ξηρός εξωτερικός αέρας να εισέρχεται στον χώρο με την κατάλληλη σχετική υγρασία.


Παρακάτω μερικές τυπικές εφαρμογές

Ιδιωτικές κατοικίες, Διαμερίσματα

Δωμάτια ξενοδοχείων

Γυμναστήρια

Γραφεία

Εστιατόρια, καφετέριες


Πλεονεκτήματα μονάδων DOMEKT

Μεταφορά υγρασίας χωρίς να μεταφέρονται ιοί, βακτήρια κτλπ. στον αέρα προσαγωγής

Υψηλή απόδοση ανάκτησης θερμότητας 87%

Φίλτρα κλάσης F7 (προσαγωγή) και M5 (απόρριψη)

Χαμηλό ύψος για άνετη εγκατάσταση σε ψευδοροφή

Εύκολη παρακολούθηση της μονάδας μέσω Internet

Πολλές διαφορετικές λειτουργίες μονάδας για πλήρη αυτοματισμό

Πιστοποίηση ErP Ecodesign, EuroVent, TUV, VDI και RLT

EDW THA EMFANIZEI TO PROION